ÖsszeEsküvők - Egymilliós büntetést kapott a TV2 az

A Médiatanács szerint a műsor többször megsértette a médiatörvény azon rendelkezéseit, amelyek a kiskorúak védelmére és a termékmegjelenítésre vonatkoznak. 
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tavaly ősszel vizsgálatot indított, majd hatósági eljárást kezdeményezett a TV2 ÖsszeEsküvők című műsorával szemben.
Az eljárás során kiderült, hogy a csatorna több ponton és többször is megsértette a médiatörvény kiskorúak védelmére és termékmegjelenítésre vonatkozó rendelkezéseit, amiért a Médiatanács összesen 1 millió 50 ezer forint büntetést szabott ki - 500-500 ezret a korhatár-kategória hibás megállapításáért, illetve a műsorelőzetesek közzétételére vonatkozó előírások megsértéséért, további 50 ezret pedig egy termék indokolatlanul hangsúlyos megjelenítéséért.
Az indoklás szerint az ÖsszeEsküvők 2011. október 3-án és 4-én sugárzott adásában kiemelkedően magas volt az erotikus elemek, trágárságok, a szereplők közötti agresszió és az alkoholfogyasztás mértéke. A kifogásolt részletek miatt a műsorszámot 16-os karikával kellett volna ellátni, és csak 21 óra után lehetett volna közzétenni - a TV2 azonban 12-es karikával, 19.15-ös kezdettel küldte azt adásba.