Összeesküvők TV2 - Mása felkutatja 21 éve nem látott édesapját

Varadero-Budapest - Vuity Tvrtkó és a Blikk segítségével kutatná fel 21 éve nem látott kubai apját Mása (24). Az ÖsszeEsküvők fináléjából Alekosz menyasszonyaként ismert, orosz származású anyuka leghőbb vágya, hogy kisfia és kislánya végre megismerje nagypapáját is a ritkán látott Moszkvában élő nagymama mellett. - Annyit tudok apukámról, hogy Julio Alberto Gonzalez Lazo a neve, Kubában, Varadero városban él, de hogy van-e új családja, féltestvéreim, arról nincsen hír. Apám Moszkvában ismerte meg anyukámat negyed évszázaddal ezelőtt, mert ott tanult a rendőr-akadémián. Egy évvel később megszülettem, majd Havanna és Moszkva között ingáztunk, egy-két homályos emlékem van csak. Hároméves voltam, amikor a szüleim elváltak! Nem tudom, pontosan mi volt az oka, anyám nem beszél róla, de apa hiányát mindig is éreztem, szeretném ha Nati és Zolika megismerhetné a nagypapáját. Most elhatároztam: megkeresem apámat! Talán egyedül is sikerül, de Vuity Tvrtko segítségét kérném, hiszen ő már megtalálta Kandeh Evelyn egykori megasztáros 21 éve halottnak hitt apukáját - mesélte szíve vágyát a Blikknek Mása.
A TV2 Naplójának műsorvezető-riportere legfeljebb tanácsokkal segíthet.
Evelyn édesapját a polgárháborús Sierra Leonéban találtam meg, külügyi segítséggel. A hosszas munkával járó akcióban nemcsak a fegyveres gerillák miatt kellett óvatosnak lenni, hanem azért is, mert a férfi Evelyn születése előtt ment el, így fel kellett készülni arra, hogy nem is tud a lányáról - magyarázza Tvrtko, akinek a költséges keresőakcióit a csatorna finanszírozta, a mostani gazdasági helyzetben azonban erre nincsen sok remény. Mása azonban külön kérvénnyel fordulhat a vöröskereszthez, amely egyik feladatának tekinti a világban egymástól elsodródott közvetlen családtagok felkutatását, ha van elegendő kiindulópont.
Egyéni mérlegelés alapján, komoly humanitárius indok - beteg, idős vagy elhagyatott családtag - esetén a keresőszolgálat háborús eseményekkel össze nem függő ügyeket is elvállal - tudtuk meg a humanitárius szervezetről, de Mása segítséget kaphat apja felkutatásához a konzulátustól is.